Wie zijn we?

De Vlaamse arbeidsmarkt kampt al vele jaren met een structureel tekort aan technische en exact wetenschappelijke profielen. Dat zelfs in crisistijden de vacatures niet ingevuld geraken, is een duidelijk signaal dat er grote nood is aan technisch geschoolden. Om meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een beroep in deze sector ontwikkelde de Vlaamse overheid het STEM-actieplan. STEM verwijst daarbij naar Science, Technology, Engineering, en Mathematics (wetenschap, technologie, techniek/ontwerp, wiskunde).

Eén van de concrete acties in het STEM-actieplan is de oprichting van de STEM-academie. In de STEM-academie worden de organisatoren van buitenschoolse STEM-activiteiten verzameld. Het huidige aanbod is reeds velerlei en breidt nog steeds uit. Op die manier wil de overheid de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband stimuleren. Door al deze buitenschoolse STEM-activiteiten te bundelen op de portaalsite stem-academie.be worden een groter publiek en meer potentiële deelnemers bereikt. Daarnaast probeert de STEM-academie nieuwe activiteiten op te starten, zodat nóg meer kinderen kunnen deelnemen aan een STEM-activiteit in hun buurt.

Leer meer over STEM in 70 seconden

 

Als coördinator van de STEM-academie is Technopolis steeds op zoek naar partners die een bijdrage kunnen leveren bij het opstarten van nieuwe initiatieven. Wil jij graag je steentje bijdragen aan een succesvolle uitrol van de STEM-academie in Vlaanderen? Dit kan op verschillende manieren. Klik op de knoppen hiernaast voor meer informatie.